Wasbaar maandverband kopen bij lottepads.nl

Waarom wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband kun je om verschillende redenen besluiten te gebruiken. 

Gezondheid, je wil geen wegwerpproducten meer gebruiken omdat je er een nare ervaring mee hebt gehad die effect heeft gehad op bijvoorbeeld je huid. 

Milieu, je wil iets doen aan de bergen afval en plastic die we met onze menstruatie producten verzamelen. 

Welk wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband van LottePads komt in verschillende maten en absorptieniveaus, afgestemd op de individuele behoeften van elke vrouw. Het kiezen van de juiste maat en capaciteit is essentieel voor comfort en bescherming tijdens de menstruatie.

  1. Licht: Dit maandverband is dunner en kleiner van formaat. Het is ideaal voor dagen met een lichte menstruatie, aan het begin of einde van je cyclus, of voor dagelijks gebruik bij lichte incontinentie of afscheiding.

  2. Normaal: Deze maat is bedoeld voor de reguliere menstruatiedagen waarop de bloeding normaal is. Het maandverband heeft meer absorptiemateriaal dan de lichte versie, maar is nog steeds comfortabel en niet te dik.

  3. Zwaar: Voor de dagen met een zwaardere bloeding, of voor gebruik ‘s nachts, is er het zware maandverband. Dit type is langer en breder met extra absorberende lagen om optimale bescherming te bieden tegen doorlekken.

Hoe lang gaat wasbaar maandverband mee?

De maandverbanden van LottePads gaan gemakkelijk 3 tot 5 jaar mee. 

Er zijn zelfs klanten die hebben aangegeven dat hun pads van 7 jaar geleden nog in prima staat zijn. 

Hoe vaak wasbaar maandverband wisselen?

Na 4/5 uur is het verstandig je wasbare maandverband te verwisselen. 

Hoe was je wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband is relatief eenvoudig schoon te maken. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  1. Bewaar het maandverband gedurende je menstruatie in een wetbag of spoel het gebruikte maandverband uit in koud water om het bloed te verwijderen. (Warm water kan vlekken vastzetten, dus koud water is hier beter geschikt voor.)
  2. Bewaar het uitgespoelde maandverband in een wetbag of een emmertje met koud water tot je een volledige was kunt doen. Ververs het water dagelijks.
  3. Was de maandverbanden in de wasmachine op maximaal 60 graden. Gebruik een wasmiddel waar je aan gewend bent.
  4. Laat de maandverbanden na het wassen aan de lucht drogen. 
  5. Als er vlekken achterblijven, kun je het maandverband voor het wassen weken in een vlekverwijderaar of een natuurlijk mengsel van water en zuiveringszout.

Volg ons op social media voor updates

De ultieme zachtheid voor je menstruatie

LottePads zijn handgemaakte maandverbanden van hoogwaardige materialen met een unieke pasvorm. Ze zijn gemaakt met liefde en vakmanschap in eigen land, en zijn perfect voor een actieve levensstijl of dagelijks gebruik.

Handgemaakte kwaliteit

LottePads worden met veel zorg en aandacht in eigen land gemaakt. Dit zorgt voor een unieke kwaliteit en uitstraling. Elk maandverband is een waar kunstwerkje.

Hoogwaardige materialen

De zorgvuldig geselecteerde materialen zijn zacht, comfortabel en ademend. Dit zorgt voor een prettig draaggevoel en voorkomt irritaties.

Unieke pasvorm

LottePads sluiten naadloos aan op het lichaam, waardoor ze zowel bescherming als comfort bieden. Ze zijn perfect voor een actieve levensstijl, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Aandacht voor detail

LottePads zijn gemaakt met aandacht voor detail. We luisteren naar de wensen van onze klanten en gaan voor een product van uitstekende kwaliteit.

Probeer LottePads en ervaar het verschil

LottePads zijn de ultieme luxe voor je menstruatie. Ze zijn comfortabel, duurzaam en gemaakt met liefde. Probeer ze nu en ervaar het verschil!

Eindelijk maandverband dragen zonder uitslag en irritatie.

Weet jij hoeveel wasbaar maandverband je nodig hebt?

Iedereen is anders (gelukkig maar!) en elke menstruatie is uniek. Welke pasvorm voor jou werkt en welke opname capaciteit jij nodig hebt tijdens je menstruatie, hangt dus
van een aantal dingen af. Daarom hebben we voor jou de belangrijkste punten op
een rijtje gezet.
Wil je weten welk wasbaar maandverband of wasbaar inlegkruisje bij jou past? Lees hier verder over de pasvorm en vind jouw ideale maat!

Wil je meteen weten hoeveel wasbare maandverbanden je nodig hebt en waar je jouw wasbaar avontuur het best mee kunt beginnen? Doe dan nu de test! 

Blogs

Stap over op duurzaam!

Krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Stap over op wasbaar maandverband!

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Volg ons op social media voor updates

Waarom herbruikbaar maandverband?

Waarom zou je herbruikbaar maandverband gebruiken?

Persoonlijke gezondheid

 LottePads’ wasbaar maandverband biedt een oplossing voor vrouwen die huidirritaties ervaren van wegwerp maandverband, zoals rode bultjes en jeuk, of die medische aandoeningen hebben die baat hebben bij natuurlijke producten.

Milieuvriendelijk

 Door te kiezen voor wasbaar maandverband van LottePads vermindert een vrouw haar afvalproductie significant, van gemiddeld 11.500 wegwerpartikelen naar ongeveer 280 wasbare items over haar menstruerende leven.

Comfort en gezellige prints

LottePads maakt menstrueren minder onaangenaam door comfortabel maandverband te bieden dat de lichaamsvormen volgt, met leuke patronen en kleuren die zorgen voor een ‘party in your pants’, zelfs als niemand anders het ziet.

Lotte van LottePads
Ontstaan LottePads

In 2015 startte de ontwikkeling van wasbaar maandverband, gestimuleerd door persoonlijke ervaringen met urineverlies tijdens de zwangerschap en de waarschuwingen voor schimmelinfecties door het gebruik van wegwerp inlegkruisjes. Dit leidde tot de zoektocht naar en de creatie van een eigen alternatief.

De visie van Lotte

Menstrueren is zo normaal als ademen – geen reden dus om het te verstoppen. Laten we het taboe doorbreken en het vieren als een deel van het leven dat gewoon bij ons hoort. En hé, waarom zouden we niet meteen onze prachtige planeet een handje helpen? Door weg te stappen van al dat wegwerpplastic en te kiezen voor wasbaar maandverband, zorgen we beter voor moeder aarde. Dus, laten we de switch maken naar een bewuste keuze die zowel onze lijven als de aarde toejuicht.

Toekomstplannen

Bij LottePads zijn we altijd bezig met vooruitgang, en dat betekent dat we onze productiemethoden eens goed onder de loep nemen. Zeker, onze producten worden nu nog met veel zorg op de naaimachine vervaardigd, maar we zijn op zoek naar slimmere manieren om dit te doen zonder dat we onze roots verliezen. Want één ding is zeker: LottePads blijft een oer-Hollands product. We zijn continu bezig met innoveren, zodat iedereen van alle leeftijden zich zeker en gesteund voelen tijdens hun menstruatie.

Lotte Bink-Voskes - LottePads

LottePads Fanmail

Je bent dol op de printjes van LottePads en houd van een dosis humor. Je wil meer weten over wasbaar maandverband? Schrijf je dan in voor de LottePads fanmail!  

Je zult max. 1-2 keer per week een mail ontvangen met nieuwe printjes en interessante informatie over wasbaar maandverband. 

Duurzaam menstrueren.
Chat openen
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?