Ons verhaal

Hoi daar! Laat ik me even voorstellen: ik ben Lotte Bink-Voskes, de trotse eigenaar van LottePads.nl. Moeder van twee geweldige jongens, Jari en Abel, en getrouwd met de liefde van mijn leven, Kor.

Mijn liefde voor naaien begon al vroeg, op mijn vierde verjaardag kreeg ik zelfs een kinder-naaimachientje cadeau. Vanaf dat moment was ik verknocht aan handwerken. Op mijn veertiende leerde ik met de grote naaimachine werken, zowel op school als van mijn moeder. Tijdens mijn tienerjaren koos ik voor een technische richting, waar ik mijn probleemoplossende vaardigheden verder ontwikkelde. Uiteindelijk werd ik calculator en productontwikkelaar, maar werken in de technische sector bleek niet helemaal mijn ding. Dus besloot ik mijn eigen weg te gaan.

In januari 2015 startte ik als fotograaf, maar combineerde dat al snel met mijn passie voor handwerk, door gehaakte poppen en andere producten te verkopen. Helaas kreeg ik in 2016 de diagnose fibromyalgie, en wist ik dat ik mijn aanpak moest veranderen. Haken, breien en fotograferen waren te belastend. Gelukkig vond ik een nieuw pad: het maken van wasbare inlegkruisjes en maandverbanden

Dit begon allemaal in 2015, toen ik tijdens mijn zwangerschap last had van urineverlies. Mijn verloskundige waarschuwde me voor schimmelinfecties door wegwerpinlegkruisjes. Gefrustreerd door de ongemakken begon ik te zoeken naar een alternatief. Zo stuitte ik op een Amerikaanse Facebookgroep waar vrouwen hun eigen inlegkruisjes maakten. Na het volgen van een gratis patroon maakte ik mijn eerste exemplaar. Mijn vriendinnen reageerden verdeeld: één vriendin testte ze voor me in de sportschool (dankbaar voor altijd!), terwijl een andere direct een setje kocht en die nog steeds gebruikt.

Deze steun en het positieve gevoel van mijn vriendinnen gaven me het zetje dat ik nodig had om door te gaan. Ik perfectioneerde mijn ontwerpen en experimenteerde met materialen om een comfortabele, duurzame en effectieve lijn van wasbare inlegkruisjes en maandverband te creëren. Steeds meer vrouwen wilden weten waar ze deze producten konden kopen. Zo begon mijn online winkel.

In 2020 veranderde ik de naam van 'Made by Lotte' naar 'LottePads', omdat het maken van de producten niet langer alleen door mij werd gedaan. Samen met een fantastisch team vrouwen werken we nu aan een duurzaam alternatief voor menstruatieproducten.

Ik ben trots op de impact die we hebben gemaakt op het leven van vrouwen, hun gezondheid en het milieu. Dankzij de steun van mijn vriendinnen, die de eerste ambassadeurs waren, en alle vrouwen die de overstap hebben gemaakt, helpen we samen een gezonde, duurzame toekomst op te bouwen.

Met liefde,
Lotte