Over Lottepads

Lotte Bink-Voskes

Hoi!

Graag stel ik me even aan je voor. Ik ben Lotte Bink-Voskes, eigenaar van Lottepads.com 
Ik ben moeder van 2 leuke jongens Jari en Abel. Daarnaast ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven, Kor.

Vanaf mijn 14e jaar heb ik leren naaien en heb ik handwerken altijd leuk en ontspannend gevonden. Ik leerde naaien met de naaimachine op school en van mijn moeder. Op mijn 4e verjaardag kreeg ik zelfs een kinder-naaimachientje cadeau! Het heeft er altijd al in gezeten denk ik 😉

In mijn tiener jaren koos ik voor een technische leerweg. Ik hield van problemen oplossen en leerde uiteindelijk voor calculator/product ontwikkelaar. Werken in de technische sector beviel me toch niet heel erg goed dus besloot ik voor mezelf te beginnen. 

Eerst maakte ik van mijn hobby mijn beroep door mijn diensten aan te bieden als fotograaf. januari 2015 schreef ik me in bij de KVK en ging van start. 
Dit ging erg goed, maar ik heb geen idee of ik dat nu nog had gedaan als de maandverbanden en inlegkruisjes niet op mijn pad waren gekomen. 

Ook bood ik mijn gebreide en gehaakte producten aan. En maakte ik gehaakte poppen in opdracht. Helaas kreeg ik begin 2016 de diagnose fibromyalgie en wist ik dat ik zo niet verder kon. Het haken, breien en fotograferen waren een aanslag op mijn lijf. 

Toen ik 2016 mijn eerste inlegkruisjes verkocht besloot ik een sprong in het diepe te wagen en te gaan voor het fulltime maken van wasbare inlegkruisjes en maandverband onder de bedrijfsnaam Made by Lotte 

Hoe dat verhaal in elkaar steekt vertel ik je hier onder verder. Want ik ben natuurlijk niet van de één op de andere dag begonnen met het maken van wasbaar maandverband! 

LottePads heeft de eerste 5 jaar van haar bestaan Made by Lotte geheten. In 2020 besloot ik dat het tijd was om de naam te veranderen. Voornamelijk omdat de producten niet meer door mij alleen gemaakt worden. Dat voelde niet goed dus besloot ik de naam te veranderen. De naam is nu LottePads.com. Dit past bij mijn ambitie en bij de wens om mijn werkzaamheden niet alleen te doen, maar samen met geweldige andere vrouwen.

Deze pagina wordt nog aangevuld dus kom nog eens terug om de rest te lezen. 

 

Najaar 2015
In 2015 begon ik mijn reis in het maken van wasbaar maandverband, aanvankelijk voor mijn eigen gebruik. Tijdens mijn zwangerschap had ik namelijk veel last van urineverlies. Mijn verloskundige waarschuwde me destijds dat het dragen van wegwerp inlegkruisjes gedurende mijn zwangerschap geen goed idee was vanwege het risico op schimmelinfecties. Ze legde uit dat dergelijke infecties een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van mijn ongeboren kindje. Gefrustreerd door het feit dat ik me tot wel zes keer per dag moest omkleden vanwege kleine urine-ongelukjes, besloot ik op zoek te gaan naar een alternatief.Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een Amerikaanse Facebookgroep waar vrouwen zelf inlegkruisjes maakten. Deze groep bood uitstekende instructievideo's en ik gebruikte een gratis patroon om mijn eerste inlegkruisje te maken. Toen ik mijn ontdekking met enkele vriendinnen deelde, waren niet alle reacties even enthousiast. Echter, één vriendin bood aan om de producten voor me te testen in de sportschool, en ik ben haar nog steeds ontzettend dankbaar voor haar steun. Een andere vriendin was zo onder de indruk dat ze meteen een setje inlegkruisjes bestelde. En wat blijkt? Ze gebruikt dezelfde set inlegkruisjes nog steeds, zelfs na acht jaar!Dit positieve feedback en de aanmoediging van mijn vriendinnen waren precies de motivatie die ik nodig had om mijn passie voor het maken van wasbaar maandverband verder te ontwikkelen. Ik begon met het verfijnen van mijn ontwerpen en het experimenteren met verschillende materialen om producten te creëren die niet alleen comfortabel en effectief waren, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk.Al snel begonnen andere vrouwen interesse te tonen in mijn wasbare maandverband en vroegen ze waar ze het konden kopen. Dit was het keerpunt waarop ik besloot om mijn producten op grotere schaal beschikbaar te stellen. Ik opende een online winkel en begon mijn wasbaar maandverband aan te bieden aan vrouwen die op zoek waren naar een gezonder en milieuvriendelijker alternatief voor wegwerpproducten.Het succes van mijn wasbaar maandverband groeide gestaag en ik kreeg positieve feedback van vrouwen die niet alleen de voordelen voor hun gezondheid en het milieu waardeerden, maar ook het comfort en de langdurige kwaliteit van de producten. Deze ervaringen hebben me aangemoedigd om door te blijven gaan en mijn assortiment uit te breiden om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van vrouwen in verschillende levensfasen.Nu, na al die jaren, ben ik trots op de impact die mijn wasbaar maandverband heeft gehad op het leven van vrouwen. Het heeft niet alleen geholpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en comfort te bieden, maar ook om bij te dragen aan het vermminderen van de afvalberg en het behoud van onze kostbare planeet. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn vriendinnen, die mijn eerste ambassadeurs waren, en voor alle vrouwen die de overstap hebben gemaakt naar wasbaar maandverband. Samen zetten we een stap in de richting van een gezondere, duurzamere toekomst.
Najaar 2015
August , 2016
Vrouwen festival Lorelei
...
August , 2016
maart 2018
Hulp troepen
......
maart 2018
Februari, 2020
Geen markten meer
......
Februari, 2020
Meer hulp!
.......
Chat openen
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?