De voordelen van wasbaar incontinentie verband

De voordelen van wasbaar incontinentie verband

Wat is incontinentie en waarom zou je wasbaar incontinentie verband overwegen? Daar gaat deze blog Incontinentie bij vrouwen is een veelvoorkomend probleem dat grote invloed kan hebben op de kwaliteit van leven. Het kan leiden tot ongemak, schaamte en beperkingen in dagelijkse activiteiten. In deze blog zal ik bespreken wat incontinentie is en wat de oorzaken kunnen zijn en hoe wasbaar incontinentie verbanden kunnen helpen in comfort en de portemonnee.

Wat is incontinentie bij vrouwen?

Incontinentie is het onvermogen om de blaas of darmen te controleren, wat kan leiden tot het ongewild verliezen van urine of ontlasting. Het komt vaak voor bij vrouwen, vooral na de menopauze. Er zijn verschillende soorten incontinentie, waaronder:

  • Stress-incontinentie: dit treedt op wanneer er druk wordt uitgeoefend op de blaas door hoesten, niezen, lachen of sporten. Dit kan leiden tot het lekken van urine.
  • Urge-incontinentie: dit wordt veroorzaakt door een plotselinge, sterke drang om te plassen die niet kan worden tegengehouden. Het kan leiden tot het verlies van urine voordat de persoon het toilet kan bereiken.
  • Gemengde incontinentie: dit is een combinatie van stress- en urge-incontinentie.
  • Overflow-incontinentie: dit is het onvermogen om de blaas volledig te legen, waardoor er urine achterblijft en er sprake is van druppelen of lekkage.

Wat zijn de oorzaken van incontinentie bij vrouwen?

Incontinentie bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Verzwakte bekkenbodemspieren: deze spieren ondersteunen de blaas en de urinebuis. Verzwakte bekkenbodemspieren kunnen worden veroorzaakt door zwangerschap en bevalling, menopauze, overgewicht en het ouder worden.
  • Beschadigde zenuwen: de zenuwen die de blaas en de bekkenbodemspieren controleren, kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld een beroerte, diabetes of een operatie.
  • Medicatie: sommige medicijnen kunnen incontinentie veroorzaken of verergeren.
  • Overactieve blaas: dit is wanneer de spieren in de blaas zich te vaak en te snel samentrekken, waardoor de persoon vaak moet plassen.
  • Urineweginfecties: deze kunnen leiden tot frequente en urgente aandrang om te plassen.

Incontinentie is een probleem dat veel mensen op verschillende momenten in hun leven kunnen ervaren. Het kan een tijdelijk of chronisch probleem zijn, veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, zoals ouderdom, medische aandoeningen, of na een operatie. Ondanks het feit dat incontinentie veel mensen treft, blijft het vaak een taboe-onderwerp. Een van de oplossingen die kan helpen bij het beheersen van incontinentie is het gebruik van wasbaar incontinentie verband.

Wat is Wasbaar Incontinentie Verband?

Wasbaar incontinentie verband is een herbruikbaar alternatief voor wegwerp incontinentiemateriaal zoals luiers en pads. Het is gemaakt van absorberende materialen die vloeistoffen effectief kunnen opvangen en vasthouden, waardoor lekkage wordt voorkomen.

Materialen

De incontinentie verbanden van LottePads zijn gemaakt van een super zachte Nicky velours, dit neemt heel veel vloeistof op door de rechtop staande vezeltjes en geeft een dry feel effect doordat het zo snel en zo veel vocht opneemt.

In de pad zit een katoenen kern die 16x zijn eigen gewicht aan vocht opneemt. Daarna zit er een laag PUL in verwerkt wat er voor zorgt dat doorlekken echt geen kans krijgt.
De achterzijde is gemaakt van een speciale microfleece zodat het incontinentie verband comfortabel in het ondergoed blijft zitten.

Met de druk knoopjes bevestig je de incontinentie verbanden om het ondergoed zodat ze goed op hun plek blijven zitten en maximaal draagcomfort geven.

Waarom Kiezen voor Wasbaar Incontinentie Verband?

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor wasbaar incontinentie verband is duurzaamheid. Herbruikbare verbanden gaan veel langer mee dan hun wegwerp tegenhangers. Dit betekent dat je op de lange termijn geld kunt besparen. De meeste verbanden van LottePads gaan 3-5 jaar mee, al zijn er nu al vrouwen die spreken over 7+ jaren! Tel maar uit, dat is een flinke besparing.

Milieuvriendelijk

Wasbaar incontinentie verband is ook een meer milieuvriendelijke optie. Het helpt bij het verminderen van afval, omdat je niet constant wegwerpverbanden hoeft te kopen en weg te gooien. Er ontstaat in een mensen leven natuurlijk heel veel menstruatie afval, dat houdt niet op als je ook last hebt van incontinentie. In deze blog lees je hoe groot dit probleem is. Door het steeds opnieuw te gebruiken na het wassen verklein je jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk!

Comfort

Veel gebruikers vinden dat wasbaar incontinentie verband comfortabeler is om te dragen dan wegwerp opties. Dit komt doordat het materiaal vaak van hogere kwaliteit is en beter ademt.

Discretie

Wasbaar incontinentie verband is vaak minder opvallend onder kleding dan wegwerpopties. Dit kan voor veel mensen een belangrijke factor zijn bij het kiezen van incontinentiemateriaal.

Overwegingen bij de Keuze voor Wasbaar Incontinentie Verband

Hygiëne

Een van de grootste zorgen die mensen hebben bij het overwegen van wasbaar incontinentie verband is de hygiëne. Het is van cruciaal belang om het verband regelmatig en grondig te wassen om het vrij te houden van bacteriën en geuren.

Startkosten

De initiële kosten van wasbaar incontinentie verband kunnen hoger zijn dan die van wegwerpverbanden. Echter, omdat ze herbruikbaar zijn, betaalt deze investering zich op de lange termijn terug.

Gebruiksgemak

Wasbaar incontinentie verband vereist een andere routine dan wegwerpverbanden. Je moet de tijd nemen om ze te wassen, drogen en opnieuw te vouwen, wat voor sommige mensen een obstakel kan zijn.

Conclusie

Wasbaar incontinentie verband biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, comfort en milieuvriendelijkheid. Zoals bij elke keuze zijn er echter ook nadelen en overwegingen, zoals de noodzaak van een goede hygiëne en het gebruiksgemak. Al met al is wasbaar incontinentie verband een optie die de moeite waard is om te overwegen als je op zoek bent naar een effectieve en duurzame oplossing voor incontinentie. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.